Day after My B-day!

Salaam Alaykom folks!

Just sitter jag i skolan och funderar på om jag ska GÅ till stationen som är typ 1 km långt och det tar typ 20 min, eller om jag ska vänta på bussen som kommer om 45 min...
Egentligen skulle jag sluta kl 15.00 men de som va klar med en uppgift fick gå hem då, men jag va inte en av de hahah. Jag är förkyld och har halsont som inte det gav mig anledning till att stanna hemma.. Så allvarligt är det med skolan för mig just nu..
Men jag vill hellre göra uppgiften hemma då jag kan plugga i lugnt och ro.

Annars va jag hos min Stammis-kompis Amal och hade syster träff med fina systrar, perfekt dag för min födelsedag hahaha. Yes, jag fyllde 18 år igår och av någon anledning känns det lite speciellt över att vara 18 år!
Väldigt glad är jag faktiskt och jag är tacksam över att jag har fått leva så här länge trots att jag inte förtjänar det!

Nu är det så att det finns olika åsikter om att fira födelsedagar, personligen följer jag att det är inget fel med att fira födelsedagar, så länge man gör det HALAAL!
Många kommer nog komma med: Det är Bida'ah grejer, det är från Ahlul-Bida'ah och jag vet inte vad.
Jag ser inte att detta är en Bida'ah som går emot religionen!
Jag har till och med hört att det finns Hadith som står att Profeten brukar FIRA sin födelsedag genom att fasta. Ett sätt att fira det på och Profeten har gjort det. Vart kommer åsikten om att fira födelsedag ifrån undrar jag?

Vi får höras senare in shaa Allah! :)

What a day!

God kväll!

Hoppas ni har haft det bra, för det har jag haft! Alhamdulillah.

Va ute med Entisar, Iman, Amal, Jasmin, Rehab, Nada, Isatou och Hennes lilla syster.
Väldigt roligt va det då vi först träffades på fredagsbönen i Stora moskén och efter bönen gick vi ut och fikade tillsammans i Espresso House. Efteråt så bad vi Asr-bönen (eftermiddagsbönen) i stora moskén igen och sen gick vi till donken och chillade och snacka massor!
Min älskade kompis Rehab har börjat med slöja, ma shaa Allah!! Allahomma Barik, må Allah älska henne och bevara henne! Ameen <3!

Aja, nu måste jag be maghrib-bönen (solnedgångsbönen) innan det går ut.
Hörs snart :)

04/04-2013

Hejsan på er folks!
Hoppas att allt är bra med er!

Jag tror inte att jag är ensam om att när man ska äta ute och man vill prova någon nytt så blir man ALLTID missnöjd och går tillbaka till gamla kebabtallrik-vanan... Min fästman tog ut mig på en fin restaurang i stan som heter Holiday, det är en asiatisk (tror japansk) restaurang med buffé kl 11-16. Det va ändå ganska mycket att välja på och man får ta hur mycket man vill och efterrätt ingår så som fruktsallad och kladdkaka med vaniljsås (HEAVEN!)
Sushi kunde man bland annat att välja, men jag är verkligen ingen sushi-människa fast jag verkligen försöker och tvingar mig att äta det för att jag VILL älska japansk mat! Jag älskar Japan så det förklarar ju det mesta hahah.
Det enda nackdelen va att de sålde alkoholdrycker så jag va lite såhär skeptisk i det hela, men Så länge det inte va fest och alla kom dit BARA för att dricka så är det okej för mig att gå till restaurangen.
Anyways, eftersom deras kött är inte halaalslaktad så körde vi självklart vegetarisk och det va inte mindre god bara för det! Jag va verkligen mätt och belåten Alhamdulillah!
Det kommer definitivt bli ett återbesök i restaurangen.
Ni muslimer, om flera som är som oss går dit och frågar efter halaalkött och kyckling många gånger, de kanske till slut kommer att sälja halaal mat där :D

Ajaa, idag blir det Palmyra med finaste tjejerna in shaa Allah hahah (tjockis, jag vet), jag längtar faktiskt tills jag flyttar ut då jag slipper gå ut och äta så ofta och lagar min egen mat istället. Ska bli så roligt att experimentera i köket då det är faktiskt väldigt roligt för mig och mer utrymme för mig än att mamma ska hacka på mig och säga att jag inte kan laga mat som henne och sedan ta över det jag håller på med hahaha.


Vi hörs senare in shaa Allah :)

01/04-2013

Salaam alaykom!
Hoppas att allt är bra med er!

Ja, efter tre dagars intensiv kunskap i Älvsjö med massa trevliga människor och sötaste vännerna så är det dags att vila ut sig!
Det har varit så roligt och väldigt lärorikt och man blir lite ledsen att det är över... Men men, får vänta tills nästa år in shaa Allah! :)
Konferensens höjdpunkt var nog föreläsarna Yaser Qadhi, Zaid Shakir, Bilal Mizher och Mohammed Jihad.
Maten ska man inte glömma, ibland var faktiskt maten lite sådär, men pressbyrån fanns inne i mässan så man kunde bara gå dit och köpa något gott. Jag och några kompisar gick under lördagen till Palmyra i Årstaberg och dela en tallrik. Hahah vi kunde inte ens äta hela tallriken ma shaa Allah, så mycket mat var det.

Och så självklart, kompisarna! Fina systrar inom islam man träffar på hela tiden och lär känna nya fina människor och håller kontakten. Ett av de fina systrarna man fick träffa lära känna va Rihab, ni kan kika in hennes blogg som heter www.rgc.nu
En annan syster jag fick lära känna lite, kan jag inte nämna namnet på, men ni kan också kika in i hennes blogg som heter: Www.stardust.vimedbarn.se om jag stavade rätt då jag skriver från mobilen.
Underbara systrar verkligen, Allahomma Barik feekom! Ma shaa Allah!

Men nu får jag ta i kragen och börja plugga! Jag måste nu utnyttja lovet för att hinna ikapp med skolan..
Jag behöver era duaa, systrar!
Må Allah belöna er!

Silver Sister

Living Life At It's Best <3

RSS 2.0